Otse põhisisu juurde

Eurovisiooninädal I : San Marino

Niisiis leidsin internetist niukese ratta, kust saab endale suvalise Euroopa riigi keerutada, seetõttu on siin Eurovisiooninädala igal päeval (või ehk vähemasti tööpäevadel) meenutused mõne suvalise Euroopa riigi eurolugudest ja/või muidu euroajaloost. 

Selle ratta peal kardetavasti pole Austraaliat jm mitte eriti Euroopas asuvaid riike, aga noh, kahju küll. 

Igal juhul tänane riik on ...

San Marino

Kas on selline riik, mis igal aastal ei osale? Või on lihtsalt saanud väga palju halbu kohti?

Ahaa, osales esmakordselt alles 2008, siis 2011 ja kõigil järgnevail aastail. 10 korral ei ole poolfinaalist edasi saanud, 3 korral on.

Aga peab ütlema, et ühte laulu ma neilt täitsa tean ja mäletan. Põhjusel, et üks inimene, kellega palju kokku puutun, otsustas, et talle see laul meeldib, ja siis kuulas seda palju tol 2014. aastal. 


Mind paneb see laul natuke muhelema. Vanamoodne on. Ja see lause maybe we really are a dream of God... Millegipärast tõlkisin selle dream of god oma peas jumala unenäoks (mitte unistuseks) ja siis see hakkas kõlama nagu hobuse unenägu. Maitea.

Seesama Valentina Monetta muide, kes siin laulab, on kokku neli korda San Marino eest Eurovisioonil käinud, viimati 2017. 

San Marino parim koht pärineb 2019. aastast, kui oldi 19. Serhat esines siis lauluga "Say na na na". Jälle on vanamoodne see sõna, mis pähe tuleb. (Ja kardetavasti seetõttu ka natuke humoorikas.)


Sel aastal on San Marino (koos Eestiga) 2. poolfinaalis, edasipääsemist finaali talle taaskord ei ennustata. 

Kommentaarid