Otse põhisisu juurde

Eurovisiooninädal II : Island

Tänane Eurovisiooniriik on 

Island

Väidetavalt on islandlased vähemalt sama suured Eurovisioonifännid kui eestlased. 

Island osales esmakordselt 1986. aastal. Need kostüümid, need soengud, see etteaste...


Seni parimateks tulemusteks on kaks 2. kohta. Üht neist isegi mäletan. Sinises kleidis Yohanna lauluga "Is it true" aastast 2009.


2013. aastal laulis põhjamaine mees islandi keeles avarat ballaadi. See mõjus traditsiooniliselt (aga mitte vanamoodsalt). Ehk selline laul, mida kargete looduspiltide taustana kasutada? 


Aga. Esimene Islandi esindaja, kes meelde tuleb, on ikkagi Daði Freyr, Eurovisioonil koosseisus Daði og Gagnamagnið. 2020. aasta esindaja Eurovisioonil, mida ei toimunud, ja 2021. aasta esindaja. Ilusarmashea. Ja lõbus! Neid laule, mida ka väljaspool lauluvõistlust kuulata.


Ei saa unustada, et Islandil toimub ka Eurovisioonist rääkiva fimi "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" tegevus. Väga tabav paroodia. Hirnumiskursused. Ja torust saab soovi korral 10 tundi järjest laulu "Jaja ding dong" kuulata. Ma panen muidugi oma lemmikvideo siia sellest, kuidas üks filmi tegelane mõned aastad tagasi päris Eurovisioonil Islandi punktid edastas. 


Arvan, et paljudel lauljatel poleks midagi selle vastu, kui Island Eurovisiooni (võidaks ja) korraldaks. Ilmselt see on paljude unistuste sihtkoht, kuhu ise niisama minna oleks hiiglakallis. Sel aastal paraku ennustatakse Islandit 1. poolfinaalis suisa viimasele kohale, nii et jääb vist ära see Reykjavíki reis.

Kommentaarid