Otse põhisisu juurde

Kuningad ja printsessid #6: Suurbritannia

Viimane osa sarjast käib selle pahalase kohta, kes kogu asja tekitas.

Briti monarhia on ilmselt maailmas kõige tuntum ja Elizabeth II kõige kuulsam kroonitud peadest. Lilibet (nagu lähem perekond teda kutsus või kutsub) sai hiljuti 85-aastaseks, olles ajaloo vanim võimul olev Briti monarh. Mis valitsemisaja pikkusesse puutub, siis on Elizabeth II Ühendkuningriigi kunnide seas kolmandal kohal. Kui ta aga järgmise nädala neljapäeval ikka veel kuninganna on, siis tõuseb teiseks. Kuninganna Victoria rekordi (63 aastat ja 216 päeva) löömiseks tuleb 2015. aasta septembrini oodata. Väga kaua enam polegi aega.

Elizabeth II tundub suht huvitav tüüp. Ei saagi aru, kes ta selline on, sest tundub, et siuke armas vanaema nagu natuke paistab, ta siiski päris täielikult ei ole. Muidugi ei saagi olla täiesti, ikkagi monarhiga tegemist. See film, mis temast tehti, jättis ka mingi vahepealse mulje, aga see oli muidugi fiktsioon ka paljus ilmselt. Kuninganna kostüümid on aga nii filmis kui päriselt väga vahvad. Ja kübarad eriti. Nii nups.



Heh, praegu loen, et Elizabeth hakkas oma tulevase abikaasaga juba 13-aastaselt kirju vahetama. Pulmad tulid 8 aasta pärast. Aasta oli 1947, seega ei olnud väga lookas lauaga pulmad, aga mingid nirud ka ei olnud. Prints Philip on ka kuningate soost, vabal ajal maalib :)

Maitea miks, aga tundub kuidagi lamp või uskumatu, et Elizabeth II-l on 4 last. Aga nõnda on. Vanim on Charles (sünd.1948), siis Anne (1950), Andrew (1960) ja Edward (1964). Kõige kuulsamad lapselapsed on muidugi William ja Harry (kes oma veetlevuse osas on kohad vahetanud ma ütleksin olulise infona), kõige ekstravagantsemad ehk prints Andrew tütred Beatrice ja Eugenie.



Kuninganna lapselapselaste arve on ühe peal, äkki tuleb lähiaastail lisa.

Lõpetuseks üks tulpidega pilt.

Kommentaarid

meRilin K ütles …
Aga kuhu jäid need kurioossed infokillud prints Edwardi ja Eesti kohta?
Truffe ütles …
Mõtlesin sellele, aga õigel hetkel läks meelest. Äkki peaks polli tegema selle kohta, keda eestlane siis eelistab..
meRilin K ütles …
Aga tehtagu ja saadagu teada.. :-)