Otse põhisisu juurde

Lori Gottlieb "Maybe you should talk to someone"


Los Angeleses tegutsev psühholoog kirjutas raamatu, kus räägib mõnede oma patsientide lugude näitel teraapia kasulikkusest (ja seega vajalikkusest). Ühtlasi räägib sellest, kuidas ta ise psühholoogi juures käis ja kirjeldab seiku oma varasemast elust.

  • Sisu (kuni 3 tärni)
    See osa, mis rääkis peategelasest psühholoogina ja tema enda käikudest psühholoogi juurde, oli kena. Mitmekesised patsientide lood valitud, huvitavaid probleeme tõstatatud (kuidas psühholoog saab endale psühholoogi, kui nad kõik omavahel üksteist tunnevad, kuidas psühholoog võtab teraapias patsiendi rolli jm). Aga. See osa, kus autor oma eelnevat elulugu rääkis (kuidas ta kunagi Hollywoodis töötas ja kuidas siis meditsiinikooli läks ja kuidas lapse sai), oli minu jaoks üleliigne. Võinuks kirjutada kaks eraldi raamatut: elulugu ja see raamat. Oleks ühtlasi selle raamatu õhemaks saanud. (Eestikeelne väljaanne on kusagil 450 lehekülge.)
  • Stiil
    Sujuv, liikuv jutustamine. Õnneks polnud neid kohti, kus autor vaimukas üritas olla, eriti palju. Küll oli neid kohti, kus päris tarku lauseid välja kukkus.
  • Emotsioonid!
    Ütleme, et õnnestus häirida, mis ilmselt oligi eesmärk. Aga mitte sügavalt häirida.
  • Usaldusväärsus (kuni 2 tärni)
    Kirjutaja kirjutas oma kogemusest. Loetu põhjal usun, et tegemist on pädeva psühholoogiga, kes mitte ainult oma tarkusest tegutseb, vaid suisa teaduspõhiselt.
  • Mõtete ärgitamine
    Kattub emotsioonide punktiga. Raamatu teemadest kantuna mõtlesin mingeid asju edasi, aga mitte liiga palju.
  • Kestev mõju 
    Varsti tuleb järgmine raamat, kus kellegi järgmiste lives are revealed
  • Sisuväline
    Kuulasin audioraamatut suuremas osas. Oli täitsa kenasti loetud.  Õigesti tegin, sest selles väheses osas, mida eestikeelsest raamatust lugesin, oli mind segav tõlge (teen mentaalse märkme jm toredad väljendid).



Kommentaarid