Otse põhisisu juurde

Kujutlus 5. taliolümpia libedast jääst (tervitustega suurtele ütlejatele)

Ühel õhtul mõni päev tagasi, kui magama jääma hakkasin, kargas ei tea kust meelde põnev asi. Üks sportlane(keda praegugi käival olümpial näha saab), oli kusagil 8(?) aastat tagasi loetud soparaamatu üheks peategelaseks. Tähendab mitte päris nii, aga ta oli selle peategelase kujutiseks minu peas. Mõneti sobimatult tegelikult, sest raamatus antud tegelase kirjeldus ei vastanud sugugi sellele, milline ta päriselt välja näeb. Ohsa, ja praegu kirjutades meenub, et üks teine tähtis tegelane oli üks teine sportlane(keda praegu käival olümpial näha ei saa).

Nõnda hakkasingi mõtlema sellele. Kust see tuleb, millisena mingit raamatutegelast või kohta ette kujutame, miks mõnede puhul tekib kujutis ja mõnede puhul mitte ja miks kujutis tihti ei vasta sellele, mis ta kirjelduse järgi olema peaks.
Nagu eelnevast näitest näha, pole raamatu headusel asjaga vist seost. Ja kes neid seoseid üldse leida oskab, kõik tuleb kokkuvõttes lihtsalt üldpealkirja alt "From the mind of ...(sisesta siia oma nimi)".
Igal juhul toimub "Viplala" tegevus endiselt sugulaste köögis ja Axel(Alex?) "Maa õnnistusest" on ikka veel see Rootsi näitleja ühest sarjast, mida ETV kunagi näitas. (Praegu tegin kõige lahedamat rootsi keele hääldust, kui üles leidsin, mis tolle näitleja nimi on.)

Muus osas hakkasin mõtlema, et praegu on 5. taliolümpiamängud, mida ma mäletan. On kuidagi selline huvitav viis vanust arvestada vist. Suve omasid tuleb ka 5 meelde. Siit ka vastus Lambitu küsimusele: "Mäletate?" Suure tõenäosusega ei mäleta.

Lõpuvideo: Klassikud nimetaksid seda ehk lüüriliseks kõrvalepõikeks.

Kommentaarid

uitaja ütles …
See on päris naljakas. Ma kunagi juurdlesin raamatuid lugedes selle üle, miks kõik kohad, mida kirjeldatakse ja kus tegevus toimub, on piiratud nende kohtadega, mida ma ise tunnen. Nii häiriv kuidagi. Et ei suutnud tühjast kohast tegevuspaika luua, vaid lugu hakkas kuskil vanaema kodus vms toimuma. Kindlasti on mingi teooria selle kohta.
Truffe ütles …
Jah, eks, alati on tuttavas kohas või tuttav inimene.
Anonüümne ütles …
Loe kogu blogi, paris hea