Otse põhisisu juurde

Kirjanurga advendikalender - 23.aken

Väga oluline asi detsembri juures on uue aasta kalender. Miks?

Näiteks sellepärast, et saab vaadata, millistele päevadele langevad algaval aastal riigipühad (loe: kui palju tööinimene puhkepäevi saab). Vaatasin siis ka:

1.jaanuar, nagu juba teate, on õnnetu pühapäev. Kõige halvem variant variantidest.
24.veebruar on reede. Parimaid võimalikest variantidest.
14.aprill on Suur reede, mis, jumal tänatud, on alati reede.
1.mai on esmaspäev, jällegi suurepärane.
23.ja 24.juuni on reede ja laupäev (mis tähendab, et aastal 2018 on mõlemad päevad nädalavahetusel)
20.august on pühapäev.
24.-26.detsember on pühapäev, esmaspäev, teisipäev (mis tähendab jällegi, et 2018.aastal on kõik 3 päeva kenasti nädala sees).

Pole viga, poisid, pole viga. Võrreldes selle aastaga on ikka väga hästi.

Teine põhjus, miks uue aasta kalender on oluline, on kalender oma füüsilisel kujul. Kalendrite valik on nii suur, et pane igasse tuppa erisugune, kui tahad. Siin on väike valik veidramale poole kalduvaid 2016.aasta kalendreid.

Mina olen otsustanud teha ise ühe kalendri ja panna sinna iga päeva juurde kirja, millist kummalist päeva sel päeval tähistatakse (sest milline muu kalender peaks olema ühe arooniablogi pidajal) Näiteks et 1.jaanuar on Bloody Mary päev, 2.jaanuar Happy Mew Year Day kassidele jne. Suurepärane leht, kust seda infot ammutan, asub siin.

Ise tehtaval kalendril on ka see hea külg, et ei pea kõiki kuid korraga valmis tegema, vaid saad aasta läbi muudkui järgmisi lehti juurde teha. Samuti võib kuud jaanuari-veebruari asemel nimetada näiteks nõnda: helmekuu, lihaheitekuu, hangekuu, puhkekuu, sugukuu, piimakuu, karusekuu, kirbukuu, pohlakuu, orjakuu, marukuu, mängukuu.

Kommentaarid