Otse põhisisu juurde

Aprill

 Filmid

A million ways to die in the west
Naljakas oli, seda küll.

Metsiku Lääne filmide paroodia, niisiis.


Seriaalid

The Americans
Pole veel ÄRA vaadatud, alles kusagil 2 hooaega nähtud. Põnev ja tihti ootamatu, näitlejad tublid. Peategelased on spioonid. Nagu ikka spioonisarjade puhul tekib mingil hetkel huvitav võrgustik, kus hakkad mõtlema, et kes nüüd täpselt kelle heaks ja mida ja kui ausalt. Humoorikas on ka, kui mõelda kõigi nende kümnete maskeeringute peale, mida spioonid kasutavad.

Naispeaosaline reetlinnalikus
maskeeringus


Virgin River
Mõtlesin, et vaataks vahepeal mingit lihtsat Ameerika draamasarja. Alguses tundus täitsa nitševoo, et läheb naisterahvas linnakesse medõena tööle ja linnaelanike hulgas on erinevaid karaktereid ja nõnda. 

Aga. Väga ettearvatavad sündmused esiteks. Kui selle üle elad, siis alates 2. hooajast läheb täiesti pööraseks. Näiteks storyline, kus linna saabus peategelase surnud mehe õde, et küsida peategelaselt tagasi kihlasõrmus, mille surnud mees kunagi naisele kinkinud oli. Sihuke asi. Ja veel mitmeid teisi, mis pole üldse loogilised. Loen, et asja algidee toetub mingile halbade naistekate raamatusarjale.

Peategelane muidugi on täielik pühak. Maailma parim medõde ja inimene ka põhimõtteliselt.

Loodusvaated on ilusad, eeldatavasti sealtsamast Vancouveri piirkonnast, kus seriaali filmitakse. 

Raamatud

Daniela Krien - Someday we'll tell each other everything
Tegevus 1990. aastal Ida-Saksamaal, peategelane 16-17-aastane tütarlaps. Ei väida, et maailma parim raamat, aga sihuke väga köitev. Selles mõttes, et kogu aeg tahad edasi lugeda. Isegi siis, kui lugedes pole kogu aeg kõige parem tunne. 

Anne Enright - Kokkutulemine
Järjekordne iiri perekonnalugu. Sarkastiline ja mõru stiil, originaalne ka. Vist polnud ka kõige lihtsam asi, mida eesti keelde tõlkida (aga tõlkija sai hakkama).


Ian Rankin - Knots and crosses
Põhimõtteliselt peaks olema krimiraamat, aga lugedes kuidagi ei tundunud krimiraamatu moodi. Suurem osa tähemärke oleks nagu millegi muu peale kulutatud. Või oli asi minu liiga kindlas ettekujutuses selle kohta, milline see raamat olema saab. Igav ei olnud ja kiiresti sai läbi. Kriminaalset osa esindab üks sarimõrvar.

Kommentaarid