Otse põhisisu juurde

Downton Abbey väljakutse

ETV hakkab "Dowton Abbey" näitamisega lõpule jõudma, jõuab juba sel laupäeval. Seks puhuks otsisin välja "Downton Abbey" väljakutse (selliseid leidub tõesti iga sarja kohta vist internetis) ja jätsin sealt alles need küsimused, mis mind kuidagi närvi ei ajanud.

Favourite female character - Karakteri poolest ikka vanaema Violet (ühtlasi on mul Maggie Smithi kui näitleja suhtes väga soft soft spot).
Favourite male character - Matthew
Favourite episode - Selle seriaali episoode ma ei erista nii hästi kui mõne muu seriaali omi. Aga ütleme näiteks 2.hooaja viimane osa, kus jõulud olid ja.
Favourite season - Ilmselt ka 2.hooaeg, seal oli 1.maailmasõda ja Downton pidi ka ennast sellega kohandama.
Favourite quote - Violetil tuleb neid varrukast.

Kui pole varem mõelnud ja siis mõtlema
hakata, võib selline küsimus tõesti tekkida.
Favourite ship - Mary ja Matthew, düdüdüü. Anna ja Bates ka.
Favourite moment of your favourite ship - Eks ikka see, kui Mary ja Matthew lõpuks abielluda otsustasid. Lund sadas ja tunded möllasid ja nii edasi.
Favourite friendship - Mary ja Branson (Mulle väga meeldib, et nende puhul romantilisi vihjeid ei tehtud.)
Favourite funny moment - Siis kui neil majja telefon tuli, oli palju humoorikaid hetki sellega. Eriti vanaemal (vaata siit) ja Carsonil. See, kui Maryl too türklane voodisse ära suri, võttis hoolimata traagikast ka humoorikad mõõtmed.
Favourite OMG scene - Kui Matthew'l autoõnnetus oli, siis mõtlesin küll et OMG, kas tõesti see lõpebki nüüd nii.

Favourite dress of Edith
See on actually selline, mis mul ilma igasuguse
ülevaatamiseta meeles oli.

Favourite dress of Mary
Vaadake vaid noh.

Favourite dress of Cora

Favourite hat, jewel or other accessory
Igasugused sihukesed oksad on mulle meeltmööda.

Favourite guest star character - Mr Batesi eksnaine oli huvitav kuju, selline salapäraselt kurjakuulutav.
Favourite premiere - 2.hooaja 1.osa ma pakun. Ega hästi ei mäleta.
Favourite male Crawley - Robert, Matthew. Palju just polnud neid mehi seal.
Favourite female Crawley - Edith
Favourite male staff member - Carson. Ja Thomas (Kuigi tema tegevus ajab nii väga närvi vahepeal. Selles muidugi mõte ongi.)
Favourite female staff member - Huvitavuse mõttes O'Brien.
Favourite Downton child - Marigold on loo poolest huvitavam kui teised.
Favourite wedding - Ega väga palju otseseid pulmi pole näidatud, osa lõpeb ju alati siis ära, kui pruut altari ette jõuab. Aga suures plaanis mulle meeldis Edithi ja Anthony Strallani pulma lugu.

Ühtlasi mulle meeldiks märkida, et tolle aja
(pulma)kleidid olid mõnusalt sirgelõikelised.
Least favourite episode - Nii 3.kui 4.kui ilmselt ka 5.hooajal oli vahepeal episoode, kus mõtlesin, et kas tõesti sellega te täidate aega. Mingid stseenid, mis üksteisele järgnesid, aga ei viinud tegevust kuidagi edasi.
Least favourite female character - Tegelikult see mõisaproua Cora on tihti üsna igav. Alati sündmuste juures, kui need toimuvad, aga sündmused ei toimu tema endaga. Jah, liiga kõrvaline tegelane mõisaproua kohta.
Least favourite male character- Polegi sellist vist. Richard Carlisle võib-olla, see kunagine Mary austaja. Samas muidugi oli ju aru saada, et sihuke negatiivne meestegelane oli sinna tol hetkel sellepärast toodud, et Matthew veel eriti hea partiina paistaks.

Richard Carlisle'i mängis Iain Glen,
kes praegu näiteks "Troonide mängus"
kaasa teeb.

An adjective for mr Carson - Endisaegne? Ilmselgelt tema esindab vanakooli meest ja arvab, et asjad peavad käima nii, nagu nad alati on käinud.
An adjective for mr Bates - Salapärane. Või siis äkki just mitte nii salapärane, kui meile üritatakse muljet jätta.
An adjective for mrs Hughes - Korrektne. Mulle kogu aeg tundub, et ta käitub õigesti ja tal on suur soov õigesti käituda. Võib-olla teeb see teda igavamaks, aga vist ikka ei tee. Igal juhul hästi õnnestunud ülemteenijanna valik, pole mingi suvaline tulehark, vaid ikka sirge seljaga inimene.
An adjective for mr Barrow - Üksik? Õnnetu? Aga üks parimaid tegelasi.
An adjective for Branson - Julge. Positiivne kangelane igal juhul.

Branson oma autojuhirüüs.
Nii tegelane kui näitleja on muide iirlased.
Which dead character do you want alive again? - Matthew. Ilmselgelt lõppes tema lugu nii ainult sellepärast, et see näitleja tahtis sarjast ära minna, muidu olid nagunii tema jaoks teised plaanid.
Which character is useless in your opinion? - Vahepeal on kõrvallood mingitest inimestest, kes pole seal sarjas sugugi olulised tegelased, see on veits mõttetu.
An inexistent couple you'd like to see - Daisy ja Barrow olnuks huvitav.
Would you like living at the age of Dowton Abbey? - Muidugi võiks esimese hooga hõisata et jaajaa, aga tegelikult on tänapäeval mina olla ikka palju lihtsam kui olnuks siis.
Which member of the staff would you most like to be (valet, kitchen maid, butler etc)? - Mõne peretütre teenijanna ilmselt oleks huvitav olla.
Which Downton Abbey character are you most like? - Anna? Või siis mitte keegi.
Downstairs or upstairs? - Ilma üksteiseta oleks nad üsna ebahuvitavad, nii et mõlemad ikka.
An actor/actress you'd like to see guest star - Valik on ju suur. Romola Garai näiteks, kes on igas jumala briti miniseriaalis mänginud, kus tegevus minevikus toimub. Emma Thompson sobiks sinna ka. Colin Firth loomulikult (miks tema poleks võinud olla üks neist vanematest meestest, kes Edithile meeldisid?).

Näe, kes siin on lõbusalt koos.

The reason you watch this show - Sest mulle säärased kostüümidraamad reeglina meeldivad, saab head draamat. Ühtlasi on neis tavaliselt head näitlejad ja kui on natuke viitsitud tegevusajale omase keskkonna loomisega vaeva näha, on asi üsna usutav. See on ka tore, et kui tavaliselt on sihukesed sarjad mingid 3-4-osalised, siis "Downton Abbey" on suisa 52-osaline. Tea kas peaks otsast uuesti vaatama hakkama, seda ma polegi hakanud veel.

Kommentaarid

Mailit ütles …
"Which Downton Abbey character are you most like? - Anna? Või siis mitte keegi."

Mina oleks selle küsimuse juures arvanud, et sa vastad "Edith" :P Kuigi sinus on palju sellist, mis ilmselt temaga sarnane pole, on sinus ometigi minu meelest temaga ühisosa rohkem kui Annal.
Truffe ütles …
See mõte tuli küll korraks, on tõesti ühisosa olemas. Kuigi eile just vaatasin päris esimest "Downton Abbey" osa, kus Edith Mary vastu suht bitch oli. See polnudki meeles. Aga eks see teisega vastikult käitumine käis neil vastastikku ja suht lõpuni välja.
Mailit ütles …
Mul saab sel aastal 10 a lõpetamisest - johhaidiii :D