Otse põhisisu juurde

Idas sommarvisa

Eile sattusin olema raekoja platsi piirkonnas kella 9 ajal õhtul. Ja mida ma kuulen? Raekoja kellad mängivad laulu nimega "Idas sommarvisa". See on tuntud laul Rootsimaalt, algselt pärit ühest "Vahtramäe Emili" filmist, praegusel ajal lauldakse tihti koolide lõpuaktustel.

Mina sattusin selle peale mingid aastad tagasi rootsi keelt õppides. Tõlkisin laulukese endale eesti keelde ära ka, nii palju kui oskasin, sest mulle õudselt meeldis. Nimelt sellepärast, et see laul on umbes nagu beebi põsed- tahaks lihtsalt kinni võtta ja teha ninnu-nännu-ninnu-nännu. Nojah.

Kunagi seda kuulates kujutasin väga ette, kuidas laulus Ida joonistab suvest pilti ja kirjeldab, kuidas ta sinna kõik asjad joonistab. Aga praegu mingit ingliskeelset tõlget lugedes hakkab tunduma, et siin räägitakse hoopis mingist tegelasest, kes tuleb ja kõik (õues) suviseks muudab. Maitea, jumal? Mingi võlur? Ilmataat?

Ühtlasi mulle tundus, et mingit suht suvalist välismaa laulu ju Eestis ometi keegi ei tea. Seetõttu oli lamp kuulda, et see suht suvaline laul on Tartus eriti suure kella külge pandud.

Leidsin, et Tartu kodukal on lausa eraldi üleval, mis ajal mis lood kõlavad. Nii et praegu kell 9.01 hommikuti ja õhtuti tuleb "Idas sommarvisa".

 

Ilusarmashea, nagu ütles kord üks blogisilt. 

Kommentaarid