Otse põhisisu juurde

And that is how I met your mother M-W

M - Ally McBeal (Calista Flockhart)
Kui paljud mäletavad "Ally McBeali" viimast hooaega, kus tuli välja, et Allyl on laps? Kusagil 10-aastane tol hetkel. Ally sattus emaks, kuna munarakupank vussis midagi ära. Tütart mängis muide Hayden Panettiere.

N - Nancy Botwin (Mary-Louise Parker)
Ühtegi teist telekaema maiteagi, kes raha teenimiseks kanepit müüks. Sari on "Weeds" (vähemalt varasematel hooaegadel selline seriaal, mida vaadates wtf tihti huulile tõusis).

O - Harriet Oleson (Scottie MacGregor)
Jälle "Väike maja preerias". Ingelliku Caroline Ingallsi kade vastand, vaatajale peamiselt koomiline kõrvaltegelane. Nagu ka tema lapsed...Nelly oli suurema osa ajast palju huvitavam kui Laura. Ja Harriet oli nagunii huvitavam kui Caroline. Those were the times.
Harriet on see suurte silmadega.

P - Peggy Bundy (Katey Sagal)
"Tuvikesed" on minu jaoks enamasti olnud natuke liialt üle vindi keeratud, aga oma soengu ja retuuside ja...ääää...huvitavate laste tõttu saab Peggy vabalt ka siia nimekirja.

R - Ruth Fisher (Frances Conroy)
Täiskasvanud laste ema seriaalis "Six Feet Under". Vist ka kõige huvitavam tegelane seal. Tahab väga oma lastega hingelist sidet luua, aga on ise samal ajal suht sassis ja mingites piirides kinni. Nii dramaatiline, et mingil hetkel hakkab koomiliselt mõjuma.

Ruth Fisher

S- Sirje (Rita Rätsepp)
Mõtlen Sirjet sarjast "Pilvede all". Pole küll ammu seda eriti vaadanud, aga tundub, et Sirje pole seriaali algusest eriti muutunud - pigem tuleb lastel teda kasvatada kui vastupidi. Aga kui palju täiskasvanud inimene kasvatamispüüetele allub?

T - Jill Taylor (Patricia Richardson)
Tema oli sarjas "Home Improvement". Ausalt öelda väga ei mäleta, aga hämmastaval kombel ei tulnud T-tähe alt kedagi teist pähe.

U - Ursula Amaranta Palm (Evelin Võigemast)
Jällegi ainus U-tähe juurest. Aga sobib hästi, sest tal oli "Õnne 13"-s väga dramaatiline ema storyline. Sai välismaal lapse, isa võttis lapse ära jne. Ursula võiks tagasi tulla, aga ma tahaks, et siis midagi head ka temaga juhtuks.

V - Violet Crawley (Maggie Smith)
Mulle küll väga tihti pähe ei tule, et "Downton Abbey" leskkrahvinna on tegelikult mõisahärra Roberti ema, seriaalis on ta rohkem vanaema rolli surutud. Aga pole lugu, vanaemana teeb ta ka seda, mida paljud emadena ehk kaitseb oma perekonda sel viisil nagu tema oskab. Nii et kui on skandaal õhus, pöörduge Violeti poole, küll tema juba teab ja aitab.

Sest vanaemade töö on sekkuda.

W - Nora Walker (Sally Field)
Täiskasvanud laste ema seriaalis "Brothers and Sisters". Seriaali nimi võiks vabalt olla ka "Nora Walker, Mother", sest tema teab, oskab, tahab, aitab, õiendab, lohutab, küpsetab, hoiab lapsi jne jne. Tõsine emakaru ühesõnaga. Kuidas overbearing eesti keeles ongi?


Kokku on nende rollide (A-Z) eest võidetud 5 Kuldset Gloobust ja 3 Emmyt ning kandideeritud 21 Kuldsele Gloobusele ja 23 Emmyle. Suurim kandideerija on olnud Calista Flockhart ja suurim võitja Maggie Smith.

Kommentaarid

Mailit ütles …
Too seal pildil ei ole mitte Olesonite Nelly, vaid Nancy, kelle nad siis lapsendasid, kui Nelly ja Willie olid juba päris suureks saanud. Aga millal tuli välja, et Ursula Palmil on ka nimi Amaranta? Pole kuulnudki.
Truffe ütles …
Täitsa uskumatu kui hästi kõik mäletavad seda Olesonide kasulast (sa oled juba 3.inimene, kes ütleb seda), minul on ta mälust täitsa pühitud. Igal juhul vahetasin pildi allkirja teistsuguseks.

Seda, et Ursulal on ka keskmine nimi, Uku kunagi mainis. Minu meelest saadi see nimi veel raamatust "100 aastat üksildust".
Mailit ütles …
Äkki sellepärast kõik teavad, et hiljuti jooksis see seriaal jälle - kõik jälgisid seda, kuid sina mitte?
Truffe ütles …
Ongi nii? Nagu kunagi sel aastal? Ma oleks hea meelega mõnda osa vaadanud, seal sai nalja ju ja puha.
Mailit ütles …
Sel aastal ei olnud, kuid veits varem küll, äkki eelmine aasta. Minu meelest oli mingi osa ka jõuluajal eetris.