Otse põhisisu juurde

Kuninglik küsimustik, osa 3

21: Post a picture of your favorite royal portrait
Ega ma neist suurt midagi ei tea, aga otsinguga leidsin ühe huvitava.
Van Dycki maal "Charles I kolmes asendis" 1630ndatest.

22: Post a picture of your favorite monarch
See ei ole raske. Suvel lugesin ühte raamatut, seal öeldi väga tabavalt, et Taani kuninganna Margrethe II on kaasaja õnnestunumaid (nais)monarhe - millist kuningannat veel võib sama hästi ette kujutada nii uhkes kleidis balli võõrustamas kui mõnusas seltskonnas meestega õlut võtmas?



23: Post a picture of the royal couple you’d most like to adopt you
Hähä, huvitavad küsimused. Kas nad peaksid vanuseliselt ka nagu enam-vähem sobima? Vist mitte, see ahendaks kõvasti valikut. Paneme siis Belgia kuningas Philippe'i ja kuninganna Mathilde.

Tunduvad sellised mõistlikud inimesed.

24: Post a picture of the royal you’d most like to a) go shopping with -girls b) go to a pub with 
-guys
Ma tahaks pigem pubisse kui poodi minna, šoppamine on väga väsitav tegevus. Ja kui juba pubisse minna, siis võiks ikka prints Harryga minna, oleks tõeline pubikogemus ma usun.



25: Post a picture of the royal you’d most like to marry
Ohoh! Palju neid vallalisi noormehi siis ongi, esiti tulevad ainult Harry ja Rootsi Carl Philip meelde, aga viimane hakkab ju ka peagi naist võtma. Ühe ilusate punaste põskedega poisi leidsin veel (Belgia kuninga õepoeg), aga see on just sel aastal naise võtnud. Luksemburgi tulevane suurhertsog, kelle järgmisena välja vaatasin, on ka juba abielus. Panen siiski tema pildi.

Guillaume
26: Post a picture of the royal you’d most like to be
Ma mõtlen, et võiks olla mõne pere 3.või 4.laps, poleks ohtu kuningaks sattuda, saaks niisama hängida.
Näiteks Hollandi printsess Ariane,
7-aastane, 3 õest noorim.

27: Describe the types of patronages you would support as a royal
Tõenäoliselt haridus ja kultuur, mis muu. Mingi "Lapsed lugema!" või "Vanemad lastele ette lugema!" kampaania patroon võiksin olla. Ja raamatuklubid ja raamatukogud oleksid minu tiiva all. Ühtlasi ma arvan, et iga-aastane kuninglik tenniseturniir kuluks ära.

28: Name your royal children (1 of each- male & female)
Höhö, need küsimused lähevad õige heaks. Aga see pole muidugi lihtsate killast. Oleneb, kellena need lapsed täpselt sünniksid. Sest kui on troonipärija, siis on nimevalik ehk piiratum ja rohkem seotud selle riigiga, kuhu ta sünnib. Paneme praegu Christian ja Ingrid.

29: List the name you would reign under (regnal names accepted)
Oleneb, kus ma valitseks. Aga ilmselt lähtuks siiski oma nime päritolunimest, nii et Eestis ja saksakeelses maailmas Katari(i)na,  inglise keele kõnelejatele Catherine, Hispaanias Catalina, Venemaal Jekaterina. Variante nagu vihmapiisku.

30: Make a suggestion
Naised bussijuhtideks, mehed kokkadeks! Mille kohta ma pidin ettepaneku tegema?

Kommentaarid