Otse põhisisu juurde

Kuninglikud lapsed #7

Arthur

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e7/76/c8/e776c80450c6c4ff67919241b927e0c3.jpg
No öelge, kas ma sain sellise pildi siia panemata jätta?
Arthur oli Victoria ja Alberti seitsmes laps. Ta sündis 1.mail 1850 ja oli mõningatel andmetel Victoria lemmiklaps (korra olla Victoria suisa öelnud, et Arthur meeldib talle rohkem kui ülejäänud kaheksa last kokku).

Arthur õppis Kuninglikus Sõjakolledžis ja tegi pärast seda sõjaväelist karjääri, teenides Kanadas, Iirimaal, Indias ja Egiptuses. 1893 tõusis ta kindralistaatusesse (nagu mina asjast aru saan, on see sõjaväes kõrgeim auaste).

1879.aastal abiellus Arthur Preisi printsess Louise'iga. Neil oli 3 last. Vanimast lapsest Margaretist sai abielu kaudu Rootsi kroonprintsess (ja praeguse Rootsi kuninga ning Taani kuninganna vanaema). Noorim laps Patricia andis kõneainet sellega, et abiellus täiesti tavalise punaverelise mereväelase Alexander Ramsayga.

1911.aastal sai Arthurist Kanada kindralkuberner (sama amet, mida oli varem pidanud tema õemees John Campbell). I maailmasõja ajal oli Arthur militaarselt aktiivne, abikaasa Louise tegutses Punase Risti juures.

Prints Arthur suri 1942.aastal 91-aastaselt- tema ja eelmise postituse peategelane Louise on kuninganna Victoria vanimaks elanud lapsed.

Allikad: wiki, pilt, pilt

Kommentaarid