Otse põhisisu juurde

Eesti Laul 2021 finaal

Kasutasin sedakorda ERR-i / Lasteekraani poolt välja pakutud hindamistabelit. 

Väga huvitavaks kujunes. Tavaliselt mõtlen peamiselt selle peale, milline on üldine tunne mingi laulu osas, sedakorda vaatasin hoopis teisiti. 

Tagantjärgi mõtlesin, et oleks pidanud show ja liikumise kokku lükkama ja lisama nende kõrvale lahtri "esitus" ehk selle, kui hästi laulja oma laulu ära laulis. 

Välimuse all, loomulikult, on mõeldud lavalist välimust, ehk seda, kuidas kellegi kleit meeldis või numbriga kokku sobis. 

Liikumist oli kõige raskem hinnata, sest see on väga suhteline. Hea liikumine võib olla ka numbril, kus esitaja terve aja klaveri taga istub või, mikrofon käes, seisab. See ei lähe nagu kokku sellega, mida liikumine peaks tähendama, aga minu jaoks läheb. Show'ga on sama asi. Voorand tegi oma klaveri tagant palju ägedamat show'd kui mõni ringikargaja.

Igal juhul. Tulemused olid üllatavad. Hoopis teise järjekorra oleks saanud, kui oleks hakanud selle müstilise tunde tekkimise põhjal laule ritta seadma. Üsna hea oli vahepeal teise nurga alt vaadata. Kas ma niisama kunagi viitsiks kuulata/vaadata seda laulu "Wingman" näiteks? No ei viitsiks. Aga praegu vaatasin ja mõtlesin, et see, mis seal toimus, oli täitsa atraktiivne. 

Tabel, nagu ikka, läheb peale vajutades suuremaks. 



Kommentaarid