Otse põhisisu juurde

Tiinekad

Kuivõrd olen viimastel nädalatel juhtunud tänavatel nägema sihukesi tiinekaid, kes on mind pisut irriteerinud, siis mõtlesin, et vaataks paremat poolt ja paneks siia ühe tabeli filmidest, kus on ka tiinekad, aga sihukesed, kes mulle ehk pisut rohkem on meeldinud.

Lühidalt: top 20 filmidest, kus (vähemalt üks) peategelane on teismeline.

20. Sandor slash Ida
Rootsi noortekas sellest, kuidas Sandor ja Ida hakkavad juhtumisi internetis omavahel suhtlema, kui mõlemal on natuke rasked ajad. Sandoril on sellepärast raske, et pole kerge olla teismeline meessoost balletitantsija, Idal on muidu identiteedikriis ja praktilise elu probleemid. Pole mingi meistriteos, aga kärab küll.

19. Water Lilies
Prantsuse film, kus põhinäod on kolm 15-aastast tüdrukut, kes tegelevad...äää... kuidas nimetatakse iluvõimlemist, mis toimub vees? Ilus vesivõimlemine? Igal juhul on tüdrukud omavahel üksteisest huvitatud ja üldiselt neid huvitavad teemad, mis 15-aastaselt võivad olla väga uued ja huvitavad.

18. The Spectacular Now
Mis siis saab, kui teismeline on juba alkohoolik? Kõlab masendavalt, aga film ise pole nii masendav. Laavstoori on ja kõik.

17. Angus, Thongs and Perfect Snogging
Seda nägin igiammu ETV pealt. On vist selline, mis võiks otsapidi ka lastefilmiks liigituda, teisalt mitte päris. Nalja sai ja see on inglise toodang, nii et nagunii vähe teistsugune kui Hollywoodi noortekas. Aga sisu mõttes on see, et on üks perekond, kus on kass Angus ja kus teismelisele peretütrele meeldib mingi poiss.


Praegu Poldarkis kuulus Eleanor Tomlinson (vasakul)
mängib siin vilmis ka. 

16. Pretty in Pink
Filmitegija John Hughes ja näitleja Molly Ringwald tegid 80ndatel mitmeid filme koos, see on üks neist. Lugu on klassikaline - tüdruk peab valima oma lapsepõlvesõbra ja rikka playboy vahel. Mängus on ka üks roosa kleit.

15. Kevade
Isegi olin üllatunud seda siia pannes, aga seal on ju põhitegelased teismelised, mis siis, et nad käituvad võib-olla natuke teisiti, kui tänapäeva omad. Ja nagu näha, on ka Kevade IMDB-s täitsa olemas.

14. Mean Girls
Keskkool, hea tüdruk versus õelad tüdrukud ja hunnik legendaarseid lauseid (teksti autor on ka Tina Fey muidugi). That is so fetch!; I'm sorry that people are so jealous of me... but I can't help it that I'm popular; Nice wig, what's it made of - You mom's chest hair! jt.

13. London Town
14-aastane poiss on suur The Clashi fänn. Ühtlasi tuleb tal ootamatult hakata majapidamise ja oma väikse õe eest hoolitsema, kui isa haiglasse satub ja emast (kes on hipi pigem halvas kui heas mõttes) suurt kasu pole. Aga jällegi- ei ole masendav, saab suisa naljagi. Mängu-The Clashi näidatakse ka. Joe Strummerit mängib Jonathan Rhys Meyers.

Siin see suur The Clashi fänn ongi seiklusesse sattunud.
12. Grease
Näitlejaid vaadates tahaks mõelda, et tegelased on täiskasvanud, aga kuna tegevus toimub keskkooli viimasel aastal, siis kärab ka siia tabelisse. Laulud on ju toredad. Ja need Travolta puusad.

11. Breakfast Club
Veel üks väljalase tandemilt John Hughes-Molly Ringwald. 5 õpilast, kõik sobivalt erinevate õpilastüüpide esindajad (noh, populaarne tüdruk ja nohik jne)  jäävad kooli raamatukokku luku taha ja mis seal siis juhtuma hakkab. Taustamuusikaks tümpsub Simple Mindsi "Don't you forget about me".

10. Kirsitubakas
Kirsitubakas lubab olla lugu esimesest armastusest. Ega ta ei valeta. Teismeline tütarlaps idealiseerib endast mõnevõrra vanemat meesterahvast. Pildikeel (öeldakse nii?) on ilus ja mõned stseenid on väga huvitavad (nt filmi alguses toimuv... kohting).

Vaat seesama

9. 16 candles
Veelkord duolt Hughes-Ringwald. Siin saab kohe täitsa head nalja. Lugu on sellest, kuidas kätte on jõudnud ühe tütarlapse 16.sünnipäev, aga kõik peale tema näivad selle unustanud olevat.

8. Naerata ometi
Eesti 80ndate noortekaklassika. Lisaks huvitavale sisule ka ilus muusika. Ja Jälle see kõrbenud piimakas.



7. Harry Potter and the Half-Blood Prince
Eks siia võiks kõik Harry Potteri filmid panna, aga 6.osa on kõige rohkem sihuke klassikaline teismeliste romantiline komöödia. Armukommidest mürgituse saanud Ron ja Harry äratehtud pilguga Ginnyt piidlemas. Miks mitte. Ja jällegi- ilus muusika.

6. Klass
Võinuks ka kõrgemale kohale panna, aga sellepärast ei pannud, et olen oma üks või kaks korda selle ära näinud ja rohkem eriti ei taha. Film on oluline kahtlemata. Ja Klass: Elu pärast meeldis ka.

5. Juno
Teismeline saab lapse, aga film pole masendav, pigem on humoorikas. Ellen Page ja Michael Cera on üsna armsakesed. Kui siin on lugu tütarlapse silmade läbi, siis kes tahab teismelise noormehe vaatepunktist sarnast lugu, võib lugeda Nick Hornby raamatut "Slam".


4. Nullpunkt
Nullpunkt lihtsalt ongi nii lahe, film ja seriaal ja kõik. Ja ma ei hakka kunagi mitte naerma selle peale, kuidas H.Kalmet ossi mängib.

3. An Education
Oleks võinud ka teiseks panna selle, aga panin kolmandaks, sest ainult üks peategelane on siin teismeline. Lugu toimub 1960ndate Inglismaal ja Carey Muligan mängib tütarlast, kes hakkab kurameerima (hea sõna, ma tean) endast poole vanema mehega. Päris mõnusat huumorit saab ka.



2. The Perks of being a Wallflower
Selle raamatu lugemine ei jätnud erilist muljet, aga film ongi tõsiselt top 3 vääriline. Peategelane on sihuke tagasihoidlik poiss (Logan Lerman), kes sõbruneb mõningate noorte inimestega, kellega suhtlemine tema ellu uusi nägemusi ja kogemusi toob.

1. Submarine
See pole lihtsalt väga hea film, kus peategelane on teismeline, vaid üks minu lemmikumaid filme üldse, sest paljud filmid üritavad olla stiilsed, aga see film on päriselt. Raamat, mille järgi film tehtud on, on ülimalt teravmeelne, filmi teksti kirjutaja ja režissöör Richard Ayoade tundub ka suhteliselt arenenud huumorisoonega inimene, peategelane ja tema perekond on ülilahedalt veidrad kujud ja filmi muusika on otse minu parimast playlistist välja lennanud. 10/10 ühesõnaga.

Näiteks selline kaader.

Kommentaarid

Mailit ütles …
Jäin seda pilti, mille sa filmist "Naerata ometi" oled üles riputanud, veidi pikemalt vaatama ja tuli selline mõte, et kui teada-tuntud nupp sulle näosaates tolle filmi peategelase tooks, siis meikarid-juuksurid teeks sinust väga sarnase Monika Järve.
Truffe ütles …
Hehehe, võib-olla tõesti. Sihukese näo ma suudaks ette tõmmata küll ma arvan :P