Otse põhisisu juurde

1996

Tänavu möödub 1996.aastast 20 aastat. Et end tõeliselt vanana tunda ja mõelda "oi, aga see laul ju alles oli, kuidas küll on see juba 20 aastat vana", otsisin välja mõningaid kuulsaid laule, mis olid popid 1996.aastal.(Mitmeid neist teadvustasin mina küll mõnevõrra hiljem.)

Siin on korralik kausitäis kuuma nostalgiasuppi:

20. Backstreet Boys -We've got it goin' on - BSB debüütsingel. Muidu nende jamamaid laule, aga video koreograafia on naljakas.
19. Robbie Williams - Freedom - Järgmine debüütsingel. Ja jällegi olid tema hilisemad laulud paremad.
18. Take That - How deep is your love - Valus, Robbie, aga hetkel on Take That tõesti eespool.
17. Lighthouse Family - Lifted - Oli kord selline kena helgete lauludega bänd nagu Lighthouse Family. Neil oli veel toredaid laule, "High" näiteks.
16. Prodigy - Firestarter - Oli omaette nähtus.
15. Michael Jackson - Earth song - Juhib oma dramaatilisel moel tähelepanu mitte kõige valematele asjadele. Uu, ja siin viidjos on kaelkirjakud!
14. Robert Miles and Maria Nayler - One and one - Robert Milesi meloodiline tümm mulle tollal meeldis ja tekitab praegu suurt ajastunostalgiat. Huvitav oli praegu esmakordselt näha, milline näeb välja Maria Nayler.
13. Spice Girls - Say you'll be there - Nad on siin videos kõik nii ägedad.
12. George Michael - Fastlove - Selles laulus on meeleolu, can you feel it baby. 
11. Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's - See võis olla see laul, mis palju kuuldes üle hakkas viskama, aga tundub, et praeguseks on piisavalt aega möödunud ja võib jälle kuulata.
10. Spice Girls - 2 become 1 - Kaunis ballaad 90ndate kastmes. Mulle meeldib see vee peal jooksev video algus. Esmakordselt märkan vist, et video toimub New Yorgis.
9. Spice Girls - Wannabe - Kui lahe bänd oli Spice Girls 1996.aastal. Siis, kui nad esmakordselt Meie Meele esilehel olid ja paljud tüdrukud nende postri oma toa seinale panid.
8. Kula Shaker - Hey Dude - Vähem vananenud laul kui mõned.
7. Oasis - Wonderwall - Mulle meeldib "Wonderwall"
6. Alanis Morissette - Ironic - Vist siiani ei tea kõiki neid elu iroonilisusele viitavaid lauseid, mida siin lauldakse, aga need, mida tean, on head. Ühtlasi meenub üks raamat, kus peategelane soovis endale sellist tüdruksõpra, nagu Alanis laulu "Ironic" videos on.
5. George Michael - Spinning the wheel - Siin laulus, jällegi, on meeleolu, milles viibimise vastu mul midagi poleks.
4. Jamiroquai - Virtual insanity - Jamiroquai oli huvitav nähtus mitmete põnevate lauludega. See on üks kuulsamaid ja oli mul ühtlasi mitu aastat telefonihelinaks.
3. George Michael - Jesus to a child -Huvitav. See on parimaid George Michaeli laule, aga tegelikult maitea, millest siin lauldakse.
2. Björk - It's oh so quiet - Muusikalilikult teatraalne. Ja see oli kunagi šokolaadireklaamis. Ühtlasi selline laul, mida soovitan ise taieldes kaasa laulda.
1. Oasis - Don't look back in anger -Kõigi selle blogi pidajate arvates on see Oasise kõige ägedam laul üldse.

Laulud, mis tabelisse ei pääsenud, aga mida ka 1996.aastal kuuldi: Los del Rio "Macarena", Gina G "Ooh aah just a little bit", Peter Andre "Mysterious girl", Toni Braxton "Unbreak my heart", Celine Dion "Because you loved me", Boyzone "Words", Mariah Carey "Always be my baby".

Tahaks teha ka tabelit Eesti laulude kohta 1996.aastast (sest see oli ju kuldaeg), aga kusagil pole ammendavat nimekirja noist lauludest, mis siis popid olid. (Aastahiti tabel saaks vist kõige lähemale.)

Kommentaarid