Otse põhisisu juurde

Tsaariprouad #1

Mõtlesin, et miks mitte teha veel üks ajalooline seriaal. Et see liiga pikaks ei veniks, valisin teema, mis ei saa väga pikaks venida- Vene tsaaride abikaasad 19.sajandist 20.sajandini ehk esimesest Paulist kuni viimase Nikolaini. 6 tsaari, 7 naist.

Natalia Aleksejevna


Paul I abikaasa sündis aastal 1755 nimega Wilhelmina Louisa. Tema isa oli Saksamaal Hesse-Darmstadti krahv (täpsemalt landgraf/landgrave- kes ütleb, kuidas see eesti keeles oleks? Maakrahv?)

Kuna Paul I ema oli ei keegi muu kui Katariina II, siis muidugi oli ka see abielu tema poolt korraldatud. Wilhelmina Louisal oli abiellumisikka jõudes veel 2 vallalist õde, koos nende ja oma emaga sõitsid nad Venemaale Pauliga tutvust tegema, olles enne seda kiirelt täiendanud oma garderoobe, prantsuse keele ja tantsuoskust.

Paul valis õdede hulgast Wilhelmina (olla olnud ilus ja energiline) endale välja ja 1773.aastal toimusid pulmad, vene õigeusku läinud Wilhelmina nimeks sai Natalia.

Asjad läksid õige pea hapuks. No ei olnud hea paar. Katariina II ja Natalia vahel tekkisid ka pinged, sest väidetavalt skeemitas Natalia koos Pauliga, et ise Katariina asemel võimule tulla. (Paul ise oma emaga nagunii ka läbi ei saanud.) Ühtlasi oli Natalia väga lähedastes (wink-wink) suhetes Pauli hea sõbra Andrei Rozumovskiga. Kui ta lapseootele jäi, polnud tegelikult kindel, kas lapse isa on abikaasa või armuke. Laps sündis surnult ja Natalia suri peale sünnitust. Aasta siis oli 1776.

Kuna Paul I oli tsaar aastail 1796-1801, siis tsarinnat Nataliast kunagi ei saanudki.

Kommentaarid