Otse põhisisu juurde

Richard Osman "Kõige viimane saatan"

Neljapäevase mõrvaklubi liikmed on endine luuretöötaja Elizabeth, endine meditsiiniõde Joyce, endine psühhiaater Ibrahim ja endine ametiühingutegelane Ron - neli naksakat pensionäri Coopers Chase'i nimelisest pensionäridekülast.

Sellest, millist lugu nad seekord lahendasid, pole vist suurt mõtet rääkida. Või sellest, mis üldse sisu mõttes toimus. Ehk vaid seda ära mainida, et selles raamatus on tegelaseks ka rebane. (Rebane figureerib raamatusarja kujunduses algusest peale.)

Oli Richard Osman oma tuntud headuses. Oskab hästi kirjutada teravmeelset ja hästi kirjutada südamlikku. 

Baltikumi mainimine hakkas selles osas varakult pihta (Leedu sedakorda). Mul on juba küsimus, millal Richard Osman kutsutakse kirjandusfestivalile HeadRead. (Või millal ta tulla saab.)

Neljapäevasest mõrvaklubist tehakse film ka. Helen Mirren, Pierce Brosnan, Ben Kingsley ja Celia Imrie mängivad peategelasi. David Tennant mängib ka kedagi. 

Viiendat raamatut pole veel ilmunud ega ilmugi sel aastal. Peaks tulema 2025. aastal. Vahepeal tuleb Osmanilt mingi muu raamat. 


Keeruline midagi paljusõnalist öelda selle raamatu või kogu sarja kohta. Kõik on nagu hästi. Sobib südamliku muhekrimi sõbrale.

Neljapäevase mõrvaklubi sarja eelmised raamatud:


Kõrgeim skoor sel aastal. 


Kommentaarid