Otse põhisisu juurde

Kuninglik küsimustik, osa 1

Teema jätkub. Leidsin mingi 30 päeva peale mõeldud küsimustiku, aga ma mõtlesin, et teeks 3 päeva peale, jube igav ju, kui iga päev mingi ühe jupi ainult tilgutaks.

1: Post a picture of your favorite royal residence
Siin on iga asja juures "post a picture", aga ma panen natuke juttu ka, sest muidu on päris igav.  Allolev on Hollandi kuningapalee. Ehitatud Madalmaade kuldajal esiti raehooneks. Torni tipus olev koge on Amsterdami sümbol.Väga isikupärane maja ma ütleksin.

Näeb ju lahe välja!
2: Post a picture of your favorite royal (past & present)
Vai-vai, sihukese küsimusega kohe lajatatakse. Mul muidugi pole edetabeleid tehtud. Võtame siis näiteks Astrid - sünni poolest Rootsi printsess, abielu kaudu Belgia kuningas Leopold III-ga sai Belgia kuningannaks. Ühtlasi on ta praeguse Norra kuninga tädi ja Belgia kuninga vanaema. Hukkus 29-aastasena autoavariis.

Kuninganna Astrid (1905-1935)
3: Post a picture of your favorite royal-relation (non-titled)
Neid ma eriti palju ei teagi. Rootsi printsess Madeleine'i abikaasa härra Christopher O'Neill tundub suhteliselt sümpaatne.


4: Post a picture of your favorite royal by birth and by marriage
Natuke sarnane küsimus ju juba oli, ei? Aga egas midagi, teeme veel.
Sünnijärgselt kuninglik võiks olla Taani troonipärimisjärjekorra teine number prints Christian. Kohe varsti saab 9-aastaseks, on Taani kroonprints Frederiki ja tema abikaasa Mary vanim laps. Allolev pilt on tema 1.sünnipäevast.

Monarhia tulevik ei saa olla tume, kui
riigil on selline tulevane kuningas.
Abielu kaudu Rootsi printsess Lilian, prints Bertili pikaaegne elukaaslane ja hilisem abikaasa, varasemas nooruses modell. Pikaealisemaid Rootsi kuningapere liikmeid.
Printsess Lilian (1915-2013)
5: Post a picture of your favorite royal engagement ring
Kiire otsing ja videovaatamine näitab, et jään ikka safiiride juurde, mis mulle millegipärast värviliste kivide hulgast alati kõige rohkem meeldinud on.

Kate Middletoni ja varasemalt printsess Diana kihlasõrmus.
6: Post a picture of your favorite royal wedding
Nagu varemgi öeldud, meeldis mulle printsess Madeleine'i pulm 2013.aastal, oli õige meeleolu (minul ja pulmadel) ja kuningliku pulma kohta oli üritus meeldivalt tagasihoidlik.

Näiteks selline pulmafoto.
7: Post a picture of your favorite royal wedding dress
Nooh, läksin neid vaatama ja leidsin mingi kümme tükki, mida võiks siia panna. Katsun siiski kolmega piirduda. (Ülejäänud kaks, millest ka mahakriipsutamisel loobuda ei suutnud, tulevad teiste teemade juures.) Praegu osutusid valituks ilusad ja lihtsad ja selle keskmise puhul vaata kaelust! (Kui siit näha pole, siis guugeldades on rohkem.)

Monaco vürstinna Charlene (2011), Kenti hertsoginna Katharine (1961),
Rootsi kroonprintsess Victoria (2010)
8: Post a picture of your a) future royal wedding dress- girls; b) future royal wedding uniform/suit- guys
Eem, minu enda oma? Siises, see on nüüd küll natuke veider, ma pole eriti just uhke kleidi tüüpi. Nooh, vaatame, mis otsing annab. Andis näiteks sihukese asja.

Voldid, voldid...
9: Post a picture of your favorite royal wedding bouquet
Leidsin mõned, millel on maikellukesed sees, see hästilõhnav variant mulle istub. Ja see ka meeldib, kui on kompaktne kimp, mitte mingi tohutu ettepoole rippuv moodustis.
Vasakul on Rootsi prints Bertil ja printsess Lilian, paremal Kate Middleton.
10: Post a picture of your favorite royal evening gown
Pole taas lihtsate hulgast see valik. Aga panen selle, mis kõige esimesena pähe tuli.


to be continued...

Kommentaarid