Otse põhisisu juurde

Cynthia Hand "The how and the why"

18-aastane Idahos elav Casey teab, et on adopteeritud ja et tema (tol hetkel) 16-aastane bioloogiline ema andis ta kohe peale sündi ära. Muud eriti ei tea. Raamatu jooksul saame teada. 

Jutustajad on vaheldumisi Casey ise ja seesama bioloogiline ema, kes enne Casey sündi talle kirju kirjutab. See ongi the how and the why - kuidas kõik enne tema sündi juhtus ja miks Casey adopteerimiseks anti. Et oleks dramaatilisem, on Casey ema (see, keda ta tunneb) haiglas südamesiirdamist ootamas.

Ei saa öelda et ebarealistlik lugu, aga natuke ikka on va seebivahtu. Ilmselt aitab viimasele kaasa see, et kasutatakse suurel hulgal ameerikalikke stamplauseid. Kui oled vähegi vaadanud USA noorte- ja draamaseriaale, võid juba ennustada vestluse järgmist lauset, kui oled esimest lauset kuulnud. Sel põhjusel hea raamat, mida audioraamatuna kuulata - pole kohti, kus tahaks tagasi minna ja kolm korda üle lugeda. Lihtne.

Sisu võib ka mõnevõrra ettearvatavaks nimetada. Samas on muidugi mitu suurt asja, mille kohta ei teagi kindlalt - kas ema saab õigeaegselt uue südame, kas Casey kohtub oma bioloogilise emaga? Nii et ses mõttes ebahuvitav ei olnud. Kogu aeg oli huvitav, lihtsalt ei midagi erilist.


Kuna vana mehe selja tagant vaatab noor neiu, mõtlesin, et sobiks raamat, kus on eri põlvkonnad teemaks.

Kommentaarid