Otse põhisisu juurde

Jõulutuledega sügisküsitlus: mis välja tuli

Niisiis, mis selgus sellest üüratust sotsioloogilisest uurimusest, kus 20 inimest osales. (Et oleks üks vastus rohkem ja et lihtsalt vastata saaks, vastasin ise ka.)

Suurim üllatuspomm lõhkes seoses hambapasta sortidega. Mitte ükski vastanu ei kasuta Blend-a-Medi! Mina aastaid muud ei kasutanudki kui Blend-a-Medi. Colgate muidugi oli ülekaalukalt liidripositsioonil, silma jäid siiski ka 5 Sensodyne'i ja 2 Lesnoi balsami kasutajat. Üks vastanu kasutab minu jaoks seni tundmatut pastat Rainbow (Prismast pidada saama. Huvitav, kas see on vikerkaarevärviline?), on ka üks Paradontaxi ja üks Hollandi pläusti kasutaja.

Mis vihma puutub, siis pooled vastanuist ütlevad, et neile vihm meeldib, kuni see märjaks ei tee, kolmandikule meeldib vihma soojast toast vaadata. 2 inimest märgivad ära huvitava idee, et vihma meeldimise/mittemeeldimise juures on faktoriks enda hetke meeleolu.

Nüüd üks minu lemmikküsimusi. See on see "Mida sa õppima läheksid, kui nüüd uuesti läheksid?" Toon kohe kõik numbrid ja vastused ära: 
Muu - 8 inimest (psühholoogia, ei oska öelda, muusikateadus/ muusikapedagoogika, ma ei tea, pottsepp, portugali keel, tehke nii, et seda TÜ-s õppida saaks!, lehmade seemendamine, kui vaid teaks)
IT - 5
semiootika - 3
geoloogia - 2
matemaatiline statistika - 1
laulmine - 1
Filosoofiat ei läheks keegi õppima.

Edasi aastaaja küsimus. Kevad pani ikka 7 punniga kinni, siis suvi (5), talv ja sügis (mõlemad 4). See on tore, et talv ka hääli sai. Kunagi peaaegu ei kuule, et kellegi lemmik on talv.

Arstide streigi uudistest eriti häritud ei olda. Mitte keegi ei valinud varianti 5- väga närvi ajab. Küll aga valis selle suisa kolmandik vastajaist, kui asi puudutas elektri hinna artikleid.

Uudised, kus pole uudist on häirivamad - 80% vastajaist valis numbri 3-5.
"Oi kui kahju! Jänes hüppas vastu lage."- uudised segavad suurel määral 4 vastajat, 5 vastajat ei sega üldse, pool rahvast on kusagil vahepeal.

Pooled vastajatest lähevad võtavad Kalevi šokolaadi, kolmandik Fazeri oma, 1 inimene sööb Lindti. 3 inimest, kes valisid variandi "muu", kirjutasid sinna juurde Milka.

Kes tunneb tulevast head presidenti? 7 inimest ütlesid otse välja, et nemad ei tunne, 2 arvavad, et tunnevad. Ülejäänud 11 jäid kahtlevale seisukohale. Siin oli ka häid kommentaare:
"Ta oleks liiga hea president?"
"Kadri võiks saada, aga ma ei tea, kas ta ise on huvitatud."
"Ta on nii haritud vend lihtsalt, et äkki oleks tal šanssi."
"Ei suhtle nii eeskujulike ja diplomaatiliste inimestega."

Nii et Kadri ja/või haritud vend presidendiks!

Aga kuula nüüd. Seda, et tema sõprade hulgas pole mitte ühtegi potentsiaalset kirjanikku, ei öelnud mitte üks hing. 16 lajatasid vastuseks jah ja 4 panid võib-olla.
"Olen suht kindel. Sel in tuleks ainult end kokku v6tta ja alustada kirjutamist."
"Ta on piisavalt elu näinud ja asjade üle mõelnud."
"Üks mu endine kursaõde juba on näidendeid kirjutanud ja õpetab Drakadeemias teisigi."
"Jah, tal on selle peale annet, aga ta ilmselt ise ei usu seda."
"Mõni seab sõnu osavalt ritta, kui ainult õigekiri ka järele jõuaks..."
"Üks noormees Tartust. Filosoof."

Noh! Kui palju rikkamad me võiksime olla! Sulgedele!

 Ja viimaks küsimus selle kohta, mida etteantuist tahaks kõige paremini osata. Üsna võrdne värk: laulmine, joonistamine ja kirjutamine kõik 4 silmaga, käsitööl 3 häält, juhtimisel ja ehitamisel 2. Selle viimase osas mul on eriti hea meel. Sest on ju tore, kui keegi tahab osata ehitada (vrdl ehitamine olude sunnil).

Truffe plaksutab, kummardab ja tõmbab kardina ette. I'll be back. Uudishimu on veel elus.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mis asi on Hollandi pläust? :)
Truffe ütles …
Seda minagi teada tahaks. Kui see inimene vihjaks, kes seda vastas...
Mailit ütles …
Mulle sellised küsitlused meeldivad. Korralda veel! :)
Mis puutub presidentidesse, siis Võrumaa Teataja küsis ka just, kes võiks olla järgmine president (http://vorumaateataja.ee/index.php/ee/46-elu-ja-kultuur/5367-riigikogulane-vastab-uue-presidendi-kohta) ja pakkumisi tuli seinast seina. Heimar Leidis, et Kadri (Simson) võiks küll presidendiks saada. :D
Mina küsisin rahvalt ja pakuti näiteks, et selleks võiks olla Marju Lauristin või Edgar Savisaar ...
Truffe ütles …
Mul mõni idee on soolas juba järgnevateks arupärimisteks küll..

Aga presidentide osas ma mõtlen, et üks pakutud variantidest on liiga noor ja kaks teist liiga vanad.