Otse põhisisu juurde

And that is how I met your mother A-L

Ma ei ole vaadanud seriaali "How I met your mother", see lause on pealkirjas ainult sellepärast, et järgmised tähestikujupid tulevad teleemmede kohta. Mõtlesin ka muude tegelaste peale, aga see tundus kõige lihtsam variant, sest suuremas osas sarjadest on mõni emakuju ikka olemas.

A - Alma Saarepera (Helgi Sallo)
Kugi nö pärislapsi on Almal ainult üks, tundub, nagu oleks ta lisaks veel Jaanuse ema ja Jane ema ja Are ema jne. Almat jätkub kõigile.

B - Betty Draper (January Jones)
Seriaalist "Mad Men". Grace Kelly stiilis kaunis housewife 1960ndatel New Yorki lähistel. Peast nii puntras, et tavaliselt leaib ta tabelist "Worst TV moms". Aga tegelasena hiigla vahva jälgida. Vaata või ise.

Betty Draper ja tema elutarkused.

C- Cora Crawley (Elizabeth McGovern)
"Downton Abbey" mõisaproua. Tegelasena ehk ise pole nii silmapaistev, aga kui mõtlema hakata, mis tema elus laste kaudu toimunud on, kisub päris dramaatiliseks. Üks tütar suri last sünnitades ära, teise tütre mees suri tunde peale isakssaamist, kolmas tütar sai salaja abieluvälise lapse, proua ise kaotas oma neljanda lapse teenijanna kättemaksu tõttu teo eest, mida proua polnudki teinud. Seebikas ma ütlen, mullitab. Aga ilusad kleidid, onju.

D- Debbie Novotny (Sharon Gless)
Ilmselt suuresti tundmatu, aga mulle tuntud seriaalist "Queer as Folk". Natuke nagu Alma: ühe poja ema, kes on suuresti ema eest ka oma poja sõpradele. Suuvärk on terav ja PFLAG-i lipp lehvib uhkemalt kui ühelgi teisel, keda enne (või pärast) nähtud. Kui ta poleks naine, oleks ta kindlalt drag queen.

E - Emily Gilmore (Kelly Bishop)
Vist minu lemmiktegelane üldse "Gilmore'i tüdrukutes". Elab oma kindlate reeglitega maailmas ja ei suuda kastist välja murda, et tütrega sina peale saada. Olles tütretütre näol uue võimaluse saanud, astub uuesti sama reha otsa. Aga südames on hea. Ja äärmiselt humoorikas jälgida.

F - Pippa Fletcher (erinevad)
90ndatel teadsid kõik, kes on televisiooni suurima südamega emme, sest vähemalt pooled "Kodus ja võõrsil" tegelastest olid Pippa kasulapsed. See oli nunnu seriaal tegelt, enne kui see pihta hakkas, et tegelaste väljakirjutamiseks tuli nad alati mingil moel ära tappa.

Kui mu mälu ei peta, oli see kõige esimene Pippa.
G - Rachel Green (Jennifer Aniston)
Vist kõige ebatõenäolisem lapsesaaja "Sõprade" hulgast, sellepärast seriaalkirjutajad lapse just talle kirjutasidki.

H - Susan Harper (Zoë Wanamaker)
Sellenimeline ema on briti seriaalis "My Family". Ainult Edina sarjast "Absolutely Fabulous" on vist veel lambim kuju.

I - Caroline Ingalls (Karen Grassle)
See on tema, Mary ja Laura toreda mütsi ja lahke sõnaga ema. Küll Charles juba teadis, miukest naist endale võtta.

J - Jules Cobb (Courteney Cox)
Tema ongi cougar seriaalis "Cougar Town". Aga tal on ka hilisteismeline poeg. Jules käib öösiti tema magamist vaatamas ja teeb muid normaalse suhte piire ületavaid asju, mis on naljakad ainult sellepärast, et see on komöödiasari.

K - Kitty Forman (Debra Jo Rupp)
Kogu "That 70s show" on nii džiiniös, et Kitty ei saa ka midagi vähemat olla. See, kuidas ta Ericut nunnutab on naljakas. On-on.

See, kuidas ta naerab, on veel naljakam.
L - Brooke Logan (Katherine Kelly Lang)
Kas keegi üldse enam teab kui palju lapsi on Brooke'il? Kas ta ise teab? Ma ei leidnud wikist ka. (Küll aga leidsin, et ta on Ridge'iga 6 korda abielus olnud.)


Kommentaarid